Danielle Riegel

 

Danielle’s leven draait al sinds jeugdige leeftijd om muziek en dans.

Op 12-jarige leeftijd werd zij toegelaten tot de Jong Talent afdeling op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na het behalen van vele prijzen op nationale en internationale concoursen en een succesvolle solo carrière in binnen- en buitenland, werd zij in 2004 benoemd tot Solo-Harpiste van het Residentie Orkest in Den Haag.

 

Als jong meisje was het echter haar droom om balletdanseres te worden en toen ze de Argentijnse tango leerde kennen was het liefde op het eerste gezicht.

Sinds ze de Argentijnse tango ruim 10 jaar geleden ontdekte, is ze een toegewijde tangodanseres. Ze reisde door heel Europa en naar Buenos Aires om les te krijgen van de beste Argentijnse tangodansers. Tango is voor haar een bron van inspiratie, groei en plezier. Sinds meer dan vijf jaar geeft ze vol overgave les en streeft ze ernaar de liefde voor de tango over te dragen aan haar leerlingen.

 

Ze heeft oa lesgeven bij Cuartito Azul in Rotterdam (met Hendrik Jan van Rijswijk), bij State of Tango in Utrecht (met Bas Knuttel), bij Argentijnse Tango Anna Rosa (met Koos Volkers), bij Tangopasion in Amsterdam, bij De Tangostudio in Alkmaar en bij El Compas in Haarlem (met Sebastian Coli Bazzini) en bij Chassé Dance Studios in Amsterdam (met Vitor Costa).

In 2015 heeft zij de Tangostudio opgericht waar zij zich met hart & ziel voor inzet.

Ze geeft hier les met Bart Boskaljon en Martin van Kesteren en met (Argentijnse) gastdocenten.

 

Zij ronde haar Docerend en Uitvoerend Musicus Studie cum laude af, evenals een Master aan het gerenommeerde instituut 'Hans Eisler Hochschule für Musik' in Berlijn. In 2010 heeft zij een yoga opleiding gevolgd en recentelijk heeft zij de 2-jarige opleiding tot Docent Dansexpressie en Danscoach afgerond. Daarnaast heeft zij deelgenomen aan de Tango Teacher Training bij El Corte.

 

Met veel passie en toewijding blijft zij zich als tangodanseres verder ontwikkelen door het volgen van workshops en het deelnemen aan tangofestivals.

En als danseres in ruimere zin door het volgen van lessen in ballet, moderne dans, dansexpressie, afrikaanse dans, buikdans, lindyhop, yoga, pilates, chi qong, somatic movements etc.

 

Bart Boskaljon

 

Na enkele jaren ballroom, Latin en Europese folk te hebben gedanst, kwam ik in 2008 via een vriendin in aanraking met de Argentijnse tango. Het was liefde op het eerste gezicht. In 2014 begon ik met het geven van wekelijkse lessen voor beginnende en gevorderde dansers. Eind 2014 besloot ik dat mijn leercurve nieuwe input nodig had en vertrok ik voor enkele maanden naar Buenos Aires, het Mekka van de tango. Ik tilde mijn dansniveau daar naar een hoger level door veel privéles te nemen van onder andere Moira Castellano en Pablo Rodriguez. Ik 2015 deed ik dit nogmaals.

 

Iedereen heeft een andere interpretatie van wat de tango is. Dat is wat deze kunstvorm zo prachtig maakt. Tango is voor mij een combinatie van dans, muziek, poëzie en nog veel meer. Ik richt me het meeste op de dans maar onderzoek ook alle andere aspecten van de tango om zo met de dans een vollediger verhaal te kunnen vertellen.

 

De dans gaat voor mij over de connectie tussen twee dansers, met elkaar, met de muziek en met de grond. Het gaat dan ook niet om uiterlijke kenmerken maar om hoe het voelt als koppel. Dit heeft niets met sensualiteit te maken maar met een dieper liggende connectie. Het gaat om leiden en volgen door naar elkaar te luisteren.

In de dans en mij lessen, maak ik gebruik van lichaamstechniek om uiteindelijk de connectie, de sensatie en het plezier te vergroten.

 

 

Martin van Kesteren

 

Martin danst Argentijnse tango sinds 2006.  “Tango inspireert mij om intens te leven. Dat gun ik iedereen!”. Als medeoprichter van de bekende Amsterdamse dinsdagavond salon Los Locos is tango voor Martin een vast deel van zijn leven. ‘In principe 52 keer per jaar tango dus en daarnaast nog eens 2 keer per week is toch wel het basisplan”, lacht hij, “ook al lukt het door werk of gezin niet altijd”. Martin gaf leiding aan grote bedrijven en houdt zich bezig met overnames. “Gaat ook over connectie maken, duidelijk zijn in waar je naartoe wilt. Maar ook over ruimte voor de inbreng van die ander.”

 

 “Tango is mijn passie. Vanaf het moment dat ik mijn eerste les had dacht ik: dit is voor mij. Ik had wel professionele tango shows gezien die ik fantastisch vond maar soms zo acrobatisch dat je dacht: dat leren gewone mensen nooit. Maar toen ik met de tango van milonga’s in contact kwam was ik verkocht. Het is een avontuur, iedere avond”.

 

“Ik houd van vrijwel alle tango stijlen, als ze maar met sterke connectie gedanst worden, zonder forceren van de partner en vanuit een sterke basistechniek. Dat geldt dus voor de in Amsterdam populaire  ‘milonguero/close embrace” stijl maar ook voor de vrijere, open stijlen op non-tango muziek die ik graag beoefen als de dansruimte het toestaat. “

 

“Ik heb vaak les gegeven in mijn werk of aan de universiteit. Ik stel daarin hoge eisen aan mijzelf, vanuit de gedrevenheid mensen iets wezenlijks mee te geven. Vaak lukt het om iets van die ‘vonk’ door te geven, mensen verder te helpen. Vroeger wilde ik geen tango les geven omdat het dan van mijn ‘eigen danstijd’ afging. Nu heb ik ontdekt dat lesgeven, in de stijl waarin Danielle Riegel dat doet, ook betekent dat ik zelf veel leer. “

 

 

KVK: 59096748,  BTW: 1797.09.173.B.01,  IBAN: NL18INGB0006592592

©2017 Tangostudio Amsterdam