TANGOWEEKEND in de uelenspieghel

29 september - 1 oktober 2017

 

MET Thomas van der Ploeg & DANIELLE RIEGEL

 

inschrijven

 

Van 29 september t/m 1 oktober geven Danielle Riegel en Thomas van der Ploeg een tangoweekend in De Uelenspieghel in Uffelte (NL).


Een weekend met veel tango, workshops, een práctica en een salon, ontspanning in de mooie omgeving, zwemmen in het meer of wandelen in de bossen.
De Uelenspieghel is een prachtige nostalgische boerderij, gelegen in de natuur van het authentieke Drentse landschap.

PROGRAMMA
Het Tangoweekend begint op vrijdag 29 september en duurt t/m zondagmiddag 1 oktober.
Op vrijdagavond en zondagmiddag is er een dans- en oefenavond en op zaterdagavond een salon. Zaterdagmiddag is er tijd om lekker te wandelen, zwemmen of een privéles te nemen. 
De deelnemers zijn welkom vanaf vrijdag 18 uur voor een gezamenlijk diner (optioneel). 
Om 19:30 uur begint dan de eerste workshop. 
Op zondagmiddag is er nog een practica om rustig in eigen tempo het in het weekend geleerde verder te oefenen. 
Zaterdagavond vindt er een openbare Tangosalon plaats. 

HET COMPLETE PROGRAMMA 
Vrijdag: 
18:00 - 19:00 diner (optioneel) 
19:30 - 21:30 workshop 
21:30 - 23:30 practica 
Zaterdag: 
8:00 - 9:30 ontbijt 
10:00 - 13:00 workshop 
13:00 - 14:00 lunch 
14:00 - 16:00 vrije tijd of privéles.. 
16:00 - 17:30 workshop (optioneel) 
18:00 - 20:00 diner 
20:00 - 01:00 tangosalon! 
Zondag: 
8:00 - 9:30 ontbijt 
10:00 - 13:00 workshop 
13:00 - 14:00 lunch 
14:00 - 16:00 practica 
16:00 afscheid 

LESSEN EN NIVEAU: 

Tijdens het tangoweekend gaan we met de volgende thema’s spelen en experimenteren, om zowel het repertoire waar je bekend en vertrouwd mee bent, alsmede door ons voorgestelde mooie nieuwe passen en sequentie’s te onderzoeken, verdiepen en perfectioneren:

A) Het uitdagende spel van leiden en volgen.

De tango is een gezamenlijke creatie van leider en volger.

Het is een constante dialoog van uitnodiging en antwoord.

Bij iedere pas en beweging gaan we hier weer actief naar op zoek met een open houding en met onze aandacht aanwezig in het moment en bij elkaar.

De leider domineert niet, maar we luisteren beiden naar elkaar. De leider doet een suggestie en luistert en volgt daarna de volger. De volger luistert naar de suggestie’s van de leider en vult die daarna op haar eigen persoonlijk wijze in.

B) Bewegingskwaliteit: niet de pasjes maar de vertaling van gevoel en kwaliteit van bewegen staan voorop.

Waarom en hoe maak je een bepaalde beweging? Hierin is veel variatie mogelijk die je dansen interessant, afwisselend, spannend, speels, mooi, leuk en creatief maakt. We hebben hier veel verschillende oefeningen voor ontworpen waarmee we jullie begeleiden in het proces van:

Fysiek op een zo natuurlijke, ontspannen, comfortabele en organische manier te dansen en bewegen.

bewustwording van wat je vaste patronen zijn

“onthaasting” en “mindfulness” om die vast patronen te doorbreken

experimenteren met verschillende bewegingskwaliteiten en variatie’s, zoals bvb tempo: afwisselen met hele langzame en snelle passen. Dynamiek: hele diepe, lage passen en hoge passen. Passenlengte: lange en korte(re) passen. Embrace: intieme, close embrace of wat opener, coole embrace etc.

C) Muzikaliteit en expressie: uiteindelijk wordt beweging pas dans als we passend op de muziek bewegen. Maar wanneer pas je nu die verschillende expressie mogelijkheden toe? Welke passen passen beter op de melodie of op het ritme? Wat voor soort bewegingskwaliteiten en passen passen bij het ene en welke bij het andere orkest?

De tangomuziek is een enorm rijke muziek, met veel gelaagdheid, contrasten, afwisseling en emotie’s. Ons doel als dansers is om samen met de musici die prachtige muziek zo expressief mogelijk uit te drukken. Hier gaan we jullie bij helpen aan de hand van uitleg, oefeningen en suggestie’s.


In alle lessen besteden we veel aandacht aan ieders individuele proces. De lessen zijn zo opgebouwd dat er voor de verschillende niveaus specifieke uitdagingen en oefeningen kunnen worden gecreëerd binnen de diverse concepten en technieken die worden behandeld. 
In de middag is er ruimte om een (korte) privéles te volgen. 

 

OPEN SALON DE UELENSPIEGHEL: 
Zaterdag 29 september van 20.00-01.00 uur 
entree €5 (gratis voor deelnemers aan het tangoweekend) 

 

REACTIE'S van deelnemers aan het Tangoweekend van de Tangostudio in 2016:

"Wat een heerlijk en waanzinnig leerzaam weekend. De lessen waren duidelijk, heel precies en met veel persoonlijke aandacht, kortom superfijn. Sebastian is een hele fijne docent en persoon en de combi met Danielle is perfect. Voor herhaling vatbaar, ik ga nu alweer mee:)" - Karin

"Erg leuk en leerzaam weekend. Zeer intensief: veel nieuwe concepten, maar qua snelheid en uitleg was het erg goed te doen. De persoonlijke aandacht en focus op het zo goed mogelijk uitvoeren van technieken, zeker qua communicatie en connectie met de partner, was erg prettig!" Pieter

"Goede kwaliteit van lesgeven en een mooie afwisseling tussen concentratie en plezier. De lessen sloten aan op ieders niveau. Veel aandacht voor het individu/koppel. Gelukkig niet alleen sequenties maar ook veel oog voor detail, techniek en connectie. In één woord geweldig! Dave & Corine

DE LOCATIE: 
De Uelenspieghel is een oud-Saksische boerderij in Drenthe. 
De boerderij heeft een grote zaal met een fijne houten dansvloer, een eetzaal, een groepskeuken, een kleine zaal, amfi-theater en een atelier. Op het terrein van De Uelenspieghel is een groot terras en een vuurplaats. 
De slaapkamers bevinden zich in de boerderij en op het terrein staan nog drie houten chalets. Er is voldoende ruimte om te kamperen met uw caravan, camper of tent. 
Elektriciteit en Wi-Fi zijn aanwezig. 
De Uelenspieghel ligt midden in de natuur in een stiltegebied waar u heerlijk kunt wandelen in een prachtige omgeving met bos, heide en vennen. Het is hier heel gewoon om een uil te horen, de herten uw pad te zien kruisen of de eekhoorns boven u door de bomen te zien springen. 
Het terrein is rookvrij en honden zijn niet toegestaan. 

PRIJS: €140 p/p 

INSCHRIJVING EN BETALING: 
Inschrijving voor het vakantieweekend is mogelijk per paar of individueel. Bij individuele aanmelding is de uiteindelijke deelname afhankelijk van de beschikbaarheid van een geschikte danspartner. Vermeldt bij individuele aanmelding s.v.p. ook je lengte en leeftijd zodat we kunnen beoordelen of er mogelijk een geschikte match is. Er is altijd de mogelijkheid eerst kennis te maken alvorens definitief te beslissen of je met iemand aan het weekend wilt deelnemen. 

Stuur om je in te schrijven een e-mail naar info@tangostudio.nl met de volgende gegevens: 
• volledige namen 
• adresgegevens 
• telefoonnummers 
• e-mailadressen 
• tweepersoons of eenpersoonskamer(s) 
• dansniveau: aantal jaren Argentijnse tango 
• lengte en leeftijd (bij individuele aanmelding) 

Je inschrijving geldt pas als definitief na ontvangst van de eerste aanbetaling van €140. Je kunt betalen via de online ticketshop: https://tangostudiolessen.wetickets.shop/
Aanmelding is bindend. Er is geen recht op teruggave van betalingen bij annulering. Echter als er bijzondere omstandigheden zijn waardoor deelname absoluut niet mogelijk is, bijvoorbeeld bij ziekte of een ongeval, en als de annulering minimaal één maand voor aanvang wordt gedaan, dan kijken we of een gedeeltelijke teruggave mogelijk is. Bij annulering korter dan één maand voor aanvang is geen teruggave meer mogelijk. 

KOSTEN DE UELENSPIEGHEL:� 
Deze kosten dienen bij aankomst contant te worden voldaan aan Annette van boerderij de Uelenspieghel: 
Algemene kosten (voor alle deelnemers): 15 euro p.p. 
Koffie/thee onbeperkt per dag: 10 euro hele weekend 
Avondmaaltijd: 15 euro, zaterdagavond 
Ontbijt: 5 euro per keer, zaterdag en zondag:totaal 10 euro 
Lunch: 7,50 euro per keer, zaterdag en zondag: totaal 15 euro 
Totaal: € 65,- 
OVERNACHTINGEN DE UELENSPIEGHEL: 
logies op camping in tent (€ 4 pp) of camper/caravan (€ 5 pp) 
logies op boerderij of in blokhut (double room € 25 pp per nacht/ single room € 35 pp per nacht) 
neem je eigen lakenset mee (of huur een lakenset voor € 7,50 p.p.; opgemaakt bed € 10) 
Voor boekingen verblijf: 
Stuur een email naar annette@uelenspieghel.nl� 
Of bel tel. 0521-351331, www.uelenspieghel.nl

ADRES: 
De Uelenspieghel 
Winkelsteeg 5 
7975 PV Uffelte 
http://www.uelenspieghel.nl/


DOCENTEN: 
DANIELLE RIEGEL 
Danielle’s leven draait al sinds jeugdige leeftijd om muziek en dans. 
Op 12-jarige leeftijd werd zij toegelaten tot de Jong Talent afdeling op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na het behalen van vele prijzen op nationale en internationale concoursen en een succesvolle solo carrière in binnen- en buitenland, werd zij in 2004 benoemd tot Solo-Harpiste van het Residentie Orkest in Den Haag. 
Als jong meisje was het echter haar droom om balletdanseres te worden en toen ze de Argentijnse tango leerde kennen was het liefde op het eerste gezicht. 
Sinds ze de Argentijnse tango ruim 10 jaar geleden ontdekte, is ze een toegewijde tangodanseres. Ze reisde door heel Europa en naar Buenos Aires om les te krijgen van de beste Argentijnse tangodansers. Tango is voor haar een bron van inspiratie, groei en plezier. Sinds meer dan vijf jaar geeft ze vol overgave les en streeft ze ernaar de liefde voor de tango over te dragen aan haar leerlingen. 

Ze heeft oa lesgeven bij Cuartito Azul in Rotterdam (met Hendrik Jan van Rijswijk), bij State of Tango in Utrecht (met Bas Knuttel), bij Argentijnse Tango Anna Rosa (met Koos Volkers), bij Tangopasion in Amsterdam, bij De Tangostudio in Alkmaar en bij El Compas in Haarlem (met Sebastian Coli Bazzini) en bij Chassé Dance Studios in Amsterdam (met Vitor Costa). 
In 2015 heeft zij de Tangostudio opgericht waar zij zich met hart & ziel voor inzet. 
Ze geeft hier les met Bart Boskaljon en Martin van Kesteren en met (Argentijnse) gastdocenten. 

Zij ronde haar Docerend en Uitvoerend Musicus Studie cum laude af, evenals een Master aan het gerenommeerde instituut 'Hans Eisler Hochschule für Musik' in Berlijn. In 2010 heeft zij een yoga opleiding gevolgd en recentelijk heeft zij de 2-jarige opleiding tot Docent Dansexpressie en Danscoach afgerond. Daarnaast heeft zij deelgenomen aan de Tango Teacher Training bij El Corte. 
Met veel passie en toewijding blijft zij zich als tangodanseres verder ontwikkelen door het volgen van workshops en het deelnemen aan tangofestivals 

Videos: 
www.youtube.com/watch?v=RcnDL7HwSDY&index=22&list=PLNOVD2XdJqM4eeIOfZr_aUPOi3DTojCuA 
www.youtube.com/watch?v=CbeNBGt7ZxE&index=19&list=PLNOVD2XdJqM4eeIOfZr_aUPOi3DTojCuA 
www.youtube.com/watch?v=CbeNBGt7ZxE&index=19&list=PLNOVD2XdJqM4eeIOfZr_aUPOi3DTojCuA 

THOMAS VAN DER PLOEG

Thomas van der Ploeg heeft al vele jaren ervaring met dans en Argentijnse Tango in het bijzonder, waar hij al sinds 2001 actief mee bezig is. Hij heeft veel lessen gevolgd bij bekende namen als Gustavo Naveira, Marjano 'Chicho' Frumboli, Carlitos Espinoza en Noelia Hoertado en heeft van vele verschillende stijlen, van Nuevo via Neo en Salon naar Milonguero, geproefd. Hij geeft les, of heeft les gegeven al sinds 2006 bij verschillende dansscholen in Den Haag, Amsterdam, Haarlem en Alkmaar, is tegenwoordig veel te vinden in de tango salons van Amsterdam en struint diverse internationale dansevenementen af. Zijn passie ligt in de Tango en wat les geven betreft, vindt hij de grootste voldoening als het lukt een zelfde passie aan te wakkeren bij zijn leerlingen.

 

Videos:

https://www.youtube.com/watch?v=dQZOrIfVaYU&t=2s

https://www.youtube.com/watch?v=h9m3scjtdis

 

KVK: 59096748,  BTW: 1797.09.173.B.01,  IBAN: NL18INGB0006592592

©2017 Tangostudio Amsterdam